FRIKOM HRONO Minut: Crveni gulaš
- 120 minuta
- Napredno
- Porcija za 2-3 osobe
Karfiol je ukusno povrće iz roda kupusa. Istorija gajenja ove kulture vezana je za Mediteran, tačnije današnje područje Italije. Mediteranska kuhinja u celom svetu poznata je po svojim ukusnim i laganim jelima, u kojima karfiol zauzima veoma važno mesto.
Frikom karfiol uvek je spreman za pripremu zanimljivih gurmanskih kreacija, pa će svako jelo učiniti posebnim. Karfiol možete pripremiti kao osvežavajuću hladnu salatu, uz dodatak maslinovog ulja i kao prilog mesu ili ribi. Karfiol takođe, može biti glavni sastojak, ako ga pripremite zapečenog u bešamel sosu i siru, kao musaku ili ga ispasirate za krem supu.
na 100g barenog proizvoda | na 100g |
---|---|
Energetska vrednost | 121,4 kJ / 29,0 kcal |
Proteini | 2,3 g |
Ugljeni hidrati | 4,5 g |
Masti | 0,2 g |
Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Način pripreme: kuvati 5 minuta ili pržiti 10 minuta.
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.