FRIKOM HRONO Minut: Rižoto sa šafranom i lososom

  • 50 minuta
  • Napredno
  • Za dve osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:

    1. U tiganju ili na roštilju ispržite losos. Sa obe strana tokom prženja ga posolite, pobiberite i pospite rendanom korom limuna. Filete pritiskati špatulom da bi što bolje upili aromu limuna, bibera i soli. Ne morate ih dugo pržiti (oko 8 minuta) zato što ćete ih kasnije dodatno zapeći u rerni.

    2. Frikom karfiol iseckajte u blenderu ili ga narendajte da bude veličine pirinča. 

    3. Prstohvat šafrana prelijte toplom vodom i ostavite 10 minuta da pusti boju i aromu.

    4. Na malo maslinovog ulja ispržite 2 čena belog luka, 4-5 struka mladog luka. Kad je luk smekšao dodajte "pirinač" od karfiola i  mešajte da se ne bi zalepio za dno posude. Dodajte šafran (zajedno sa vodom kojom je bio preliven) i bujon od pečuraka. Rižoto krčkajte sve dok voda ne ispari.

    5. Podmažite vatrostalnu posudu, dodajte rižoto od karfiola i preko stavite filete lososa. Pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.

    6. Dok se rižoto peče, pripremite slatko-kiselkasto-ljuti preliv za ribu. Ovaj preliv za ribu se odlično slaže sa slatkastim ukusom karfiola.

    7. U dve kašike dijon senfa dodajte: iseckan beli luk (1 čen), malo izrendanog svežeg đumbira, malo kajanskog bibera (papričice), rendana kora limuna, rendani mladi luk (samo beli deo) himalajska so, mleveno seme korijandera, sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte sve.

    8. Rižoto i filete lososa servirajte toplo.

    9. Filete prelijte sosom.

    10. Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!