Fileti lososa u aromatičnom bilju sa ružičastim pireom od karfiola

  • 30 minuta
  • Srednje
  • 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U blender stavite peršun, majčinu dušicu, bosiljak, listove celera, ruzmarin, korijander (list), mirođiju, sremuš, đumbir, beli luk, so, biber, rendanu koru limuna, sok limuna, prezle i maslinovo ulje. Sve zajedno izblendajte.Ukoliko je smesa mnogo gusta dodajte još maslinovog ulja.
    2. Odleđene Frikom Losos filete posolite i pobiberite sa donje strane, a sa gornje kašičicom stavite sloj (2-3mm) sosa od začinskih biljaka.
    3. Posudu u kojoj ćete peći ribu, obložite pek papirom. Poređajte ribu tako da namaz od začinskih biljaka bude gore. Prekrijte alu folijom. Foliju malo na krajevima izbušite da bi vreo vazduh i para izlazile tokom pečenja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 - 20 minuta.
    4. Dok se riba peče, napravite pire od karfiola i cvekle. Ako ste već prethodno skuvali i oljuštili cveklu (ili možda u prodavnici kupili vakumirano pakovanje skuvane cvekle, možete preći na kuvanje karfiola.
      Skuvajte Frikom karfiol u slanoj vodi. Kuvajte oko 5 minuta.
    5. Kuvanu cveklu i karfiol stavite u blender, dodajte soli (po ukusu), belog luka (po ukusu) i maslinovo ulje. Vodite računa da ne prezačinite pire, potrebno je da ostane blagog i što više neutralnog ukusa da bi dao balans ukusu aromatičnih fileta lososa.
    6. Filete lososa sa aromatičnim biljem servirajte sa ružičastim pireom od cvekle i karfiola.

    Servirajte toplo.
    Prijatno!

Fileti i odresci

Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!