Zapečeni karfiol sa blitvom

  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U vrućoj slanoj vodi 2 minuta kuvati Frikom karfiol. Ocediti ga.
    2. Umutiti jaja, mleko i ulje. Dodati po 1/2 kašičice soli, bibera i majčine dušice, kiselu pavlaku, brašno i prezle. Mutiti dok ne postane kompaktna masa.
    3. Posudu za pečenje premažite uljem, pa po njoj rasporedite karfiol i brikete Frikom blitve. Zalijte umućenom smesom i odozgo pospite rendanim kačkavaljem.
    4. Posudu poklopite, ili prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 - 30 minuta. Pet minuta pred kraj pečenja skinite poklopac ili alu foliju da bi se kačkavalj odozgo zapekao i formirao zlatno braon koricu.


    Zapečeni karfiol služite topao ili hladan.
    Prijatno

Osnovno povrće

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!