Frikom oslić odledite, posolite, uvaljajte u brašno i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta (dok ne porumeni).
Uštipci: Zaleđeni Frikom karfiol, brokoli i blitvu izblendajte. U posudu za mešenje dodajte brašno, jaja, so i izblendan karfiol, blitvu i brokoli. Sve dobro izmešajte. Smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Po potrebi možete dodati malo obične ili kisele vode da razredite smesu ukoliko je gusta.
Uštipke vadite kašikom i pržite u dubljoj posudi na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
Priprema marinade: peršun, beli luk, kim, mlevenu papriku, maslinovo ulje, so i sok od limuna stavite u tiganj i dobro izmešajte. Ostavite da se marinada kuva, skloniti je pre ključanja i njome prelijte spremljenu ribu.
Ispečeni oslić prelijte marinadom i servirajte uz uštipke od povrća.
Prijatno!
Cela riba
Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: