Losos sa pestom od brokolija
- 20 minuta
- Jednostavno
- za 4 osobe
Omiljeno jelo svih ljubitelja mediteranske kuhinje je blitva, koja se zahvaljujući svom nenametljivom ukusu odlično kombinuje uz riblja jela. Recepti za pripremu blitve su brojni, pa jedino što je potrebno je kreativnost kuvarice i dobra volja.
Frikom Blitva je jednostavna za pripremu, pakovanje u briketima olakšava kuvanje zbog mogućnosti lakšeg određivanja porcija. Ukusna je blanširana uz dodatak belog luka, kuvanog krompira i maslinovog ulja, ali jednako dobro ide sa ostalim začinima pri punjenju ribljih ili ćurećih odrezaka.
Blitva je pogodna i za pripremu različitih pita od kvasnog ili lisnatog testa u kombinaciji sa svežim sirom. Odaberite svoj omiljeni recept i uživajte u ukusima blitve tokom cele godine.
na 100g barenog proizvoda | na 100g | po porciji** |
---|---|---|
Energetska vrednost | 56 kJ / 13 kcal | 0,7%* |
Proteini | 2,1 g | 4,2%* |
Ugljeni hidrati | 0,0 g | 0,0%* |
od toga šećeri | 0,0 g | 0,0%* |
Masti | 0,3 g | 0,4%* |
od toga zasićene masne kiseline | 0,09 g | 0,4%* |
Natrijum | 30 mg | 1%* |
Vlakna | 3,2 g | 12,8%* |
Kalijum | 168 mg | 8%* |
Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Način pripreme: kuvati 6-8 minuta
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.