Pita sa blitvom

  • 60 minuta
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pospite brašnom radnu površinu i na njoj razvijte Frikom lisnato testo. Testo stavite u kalup tako da pokriva i ivice kalupa.
    2. Na malo ulja propržiti Frikom blitvu, dodati so i beli luk u prahu. Pred kraj prženja dodati neutralnu pavlaku, promešati i skloniti sa vatre.
    3. Umutiti jaja, mleko i pavlaku (možete, a i ne morate soliti).
    4. U kalup obložen lisnatim testom ređati: 1-2 kašike blitve (premažite dno kalupa), kolutovi šunke, pa opet blitvu, šunku... sve dok imate materijala. Na kraju zalijte smesom od jaja, mleka i pavlake.
    5. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 - 40 minuta, tj. kada prodrmate kalup površina treba da bude čvrsta (ne sme da se pomera ili da bude tečna).
      Preporuka: pre stavljanja u rernu kalup prekrijte alu folijom i 10 - 15 minuta pred kraj pečenja, skinite da površina dobije zlatnobraon boju.
    6. Pitu izvadite iz kalupa i secite na kriše.


    Servirajte pitu toplu ili hladnu.
    Prijatno!

Bazno testo

Trenuci koje pamtimo — miris sveće pečenih štrudli, doručak uz Frikom testo i slasne dezerte.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!