U blenderu sameljite: hleb, beli luk u prahu, majčinu dušicu, beli biber, ruzmarin, rendanu koru limuna i so.
Odledite oslić i prosušite ga ubrusom / krpom.
U tiganj dodajte malo ulja i dobro ga zagrejte. Ribu pržite 4 minuta sa jedn strane, pa je prevrnite. Na isprženi deo ribe dodajte aromatične hlebne mrvice i isprskajte je uljem. Pržite još 4 minuta.
Grašak kuvajte oko 15 minuta i dobro ga ocedite. Grubo ga viljuškom izgnječite. Dodajte ulje, so, beli luk i bosiljak. Sve dobro izmešajte.
Pire služite uz ribu.
Prijatno!
Fileti i odresci
Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: