Vojvoda Velington na Frikom način

  • 120 minuta
  • Napredno
  • 4-6 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Biftek natrljajte solju i biberom sa svih strana.
    2. Tiganj dobro zagrejte na jakoj vatri, dodajte ulje i maslac (oko 50g). Kada se maslac istopi, pržite biftek po par minuta sa svake strane da dobije lepu koricu. Cilj nije da se meso dobro isprži već samo da spolja dobije koricu koja će pomoći da svi sokovi ostanu unutra tokom pečenja.
    3. Ispržen vruć biftek sa svih strana premažite senfom. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
    4. U vreo tiganj dodajte maslac. Kada se istopi dodajte Frikom spanać. Pržite ga, kada se briketi odlede dodajte so, beli luk, krem sir i parmezan. Mešajte da se svi sastojci sjedine.
    5. Na streč foliji poređajte listiće slanine tako da se krajevi preklapaju. Vodite računa da po širini i dužini odgovara veličini bifteka.
    6. Preko slanine namažite sloj spanaća sa krem sirom, stavite biftek premazan senfom i urolajte ga. Stavite ga u frižider na 15 minuta.
    7. Razvijte Frikom lisnato testo na površini koju ste posuli brašnom. Vodite računa da površina lisnatog testa bude malo veća od veličine urolanog bifteka sa slaninom.
    8. Stavite bifrek na lisnato testo pa ga pažljivo umotajte. Krajeve zatvorite, tako da je biftek sa svih strana obmotan testom. Ostavite ga da se hladi oko 10 minuta u frižideru.
    9. Umotani biftek stavite u pleh za pečenje, premažite žumancetom, odozgo pospite krupnom morskom solju.
    10. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta. Pre pečenja možete ga prekriti alu folijom, koju ćete 10 minuta pred kraj da skinete, da testo dobije zlatno-braon boju.
    11. Biftek izvadite iz rerne ostavite ga 10 minuta, pa ga onda secite na kriške.

    Meso služite toplo.
    Prijatno!

Bazno testo

Trenuci koje pamtimo — miris sveće pečenih štrudli, doručak uz Frikom testo i slasne dezerte.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!