Savijača sa kozjim sirom i spanaćem

  • 60 minuta + vreme da se odledi testo
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Smrznuto testo izvaditi iz ambalaže i ostaviti 1 – 2 sata na sobnoj temperaturi.
    2. Na malo ulja ispržiti praziluk koji ste iseckali na kolutove.
    3. U dubljoj posudi umutite jaja, dodajte izmrvljen koziji sir, grčki jogurt, odmrznut Frikom spanać, ispržen praziluk i istopljen kajmak. Sve izmešajte.
    4. Na pobrašnjavljenom stolu, oklagijom razvijajte Frikom lisnato testo. Testo treba da bude oko 3mm debljine.
    5. Testo filujte smesom i urolajte. Stavite u pleh/tepsiju.
    6. Isti je postupak i za drugi komad testa.
    7. Savijaču premažite umućenim žumancetom.
      Preporuka: ukoliko vam mazanje testa žumancetom teže ide, tj. ne razmazuje se glatko po testu, dodajte malo ulja u žumance.
    8. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 35 minuta na 180 stepeni.
      Preporuka: tepsiju prekrite alu folijom (da ne bi odozgo testo zagorelo) i 10 -15 minuta pred kraj skinite da dobije zlatnobraon boju.

    Pitu služite toplu ili hladnu.
    Prijatno!

Bazno testo

Trenuci koje pamtimo — miris sveće pečenih štrudli, doručak uz Frikom testo i slasne dezerte.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!