Pileći batak (bez kostiju) isecite na kockice (manje komade), stavite ih u dublju činiju. Posolite, pobiberite, dodajte majčinu dušicu i kurkumu, sve dobro izmešajte tako da svaki komad bude začinjen.
Pripremite luk, tj očistite ga i isecite na kockice (ne treba da budu sitne), očistite šargarepu i izrendajte je. Ukoliko imate avan ili pasirku za beli luk - ispasirajte ga, ako nemate, sitno ga iseckajte.
U vrelom tiganju na ulju propržite batak uz stalno mešanje. Potrebno vam je 5-7 minuta da se piletina isprži i dobije spolja krckavu koricu. Prženu piletinu izvadite na tanjir.
U isto ulje koje je upilo začine iz piletine i pustilo njihovu aromu da se sjedini, dodajte crni luk. Pržite ga oko 10 minuta, tj. Dok ne postane staklast. Kada je luk ispržen dodajte mu beli luk i šargarepu. Pržite još oko 3 minuta.
Vratite meso u posudu i sve zalijte pilećim bujonom. Savet: ako koristite bujon koji ste spremali sami, on je obično neslan, zato probajte, možda će biti potrebno da posolite rižoto. Ako koristite gotovu kocku koju ste kuvali sa 300ml vode, ona je slana tako da neće morati dodatno da solite.
Krčkajte par minuta i dodajte Frikom mešavinu za rižoto. Ako ima potrebe, dodajte još bujona ili vode. Promešajte, poklopite i dinstajte rižoto 15 minuta (kao prema uputstvu na pakovanju).
Gotov rižoto sa pilećim batacima servitajte topao.
Prijatno!
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: