Paprike prelijte vrućom. Ostavite ih da odstoje u vodi dok vi pripremate fil.
Na vrelom ulju pržite praziluk. Kada omeša dodajte mu rendanu šargarepu i zajedno ih pržite.
Praziluku i šargarepi dodajte Frikom Rižoto, začinite (so, biber, mlevena paprika, kurkuma, beli luk u prahu, majčina dušica) i zalijte vodom. Poklopite i dinstajte oko 15 minuta.
Kada je fil gotov, sklonite ga sa šporeta i ostavite ga da se malo ohladi.
Paprike ocedite i punite filom.
Ređajte ih u posudu u koju ste dodali malo ulja. Vodite računa da paprike poređate samo u jednom redu, tj. nemojte preko njih ređati druge paprike. Dodajte vodu u posudu, poklopite posudu za pečenje ili je prekrijte alu folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni. Savet: ako volite paprike da jedete sa saftom, onda, kada poređate punjene paprike u posudu za pečenje, jednu kašiku brašna razmutite sa vodom i dodajte u to mlevene paprike, belog luka (u prahu ili seckanog) i soli. Pomešajte i sipajte u posudu sa paprikama.
Skinite poklopac ili foliju 10 minuta pred kraj pečenja, da bi se paprike odozgo zapekle.
Jelo služite toplo.
Prijatno!
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: