3 glavice (srednje veličine) crnog lika isečenog na kockice
3 čena belog luka (sitno iseckanog)
1 + 1 kašičica soli
1 kašičica belog luka u prahu
1 + 1 kašičica majčine dušice
1 kašičica bosiljka
ulje za prženje
1 dl vode
Priprema:
Kockice svinjskog mesa posolite i pospite začinima: belim lukom u prahu, majčinom dušicom i bosiljkom. Izmešajte ih tako da svaki komad bude podjednako začinjen.
Svaki komad mesa uvijte u slaninu i nanižite na štapiće za ražnjiće.
Ražnjiće pržite na gril tiganju ili na roštilju. Kada je gotovo, meso skinite sa ražnjića.
Na vrelom tiganju dinstajte crni luk oko 5 minuta, dodajući po malo vode dok ne postane proziran (staklast).
Luku dodajte Frikom sataraš mešavinu, seckani beli luk i malo vode. Dinstajte dok ne ispari tečnost
Posolite i dodajte mačinu dušicu, izmešajte. Dodajte meso sa slaninom i sve nalijte sa malo vode pustiti da se krčka.
Kad voda ispari, mućkalicu prebacite u zemljanu posudu i zapecite u rerni.
Mućkalicu služite toplu uz hleb.
Prijatno!
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: