Mutiti belance u čvrst sneg. Tokom mućenja dodati malo soli. Kad je belance umućeno, smanjiti brzinu miksera, i dodavati belancetu jedno po jedno žumance. Sipati otopljene brikete Frikom spanaća, jednu po jednu kašiku brašna i mutiti na najmanjoj brzini.
Smesu za koru od rolata sipati u pleh koji ste obložili pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Kada je kora gotova,izvaditi i z pleha, skinuti papir i vruću je staviti na čistu krpu. Zajedno sa krpom je urolati i ostaviti da se ohladi (da bi dobila oblik rolata).
Skuvati Frikom mešavinu za Rusku salatu. Kuvati 15 minuta. Dobro ocediti i ohladiti.
Skuvati 3 jaja. Ohladiti ih, oljuštiti i nrendati ih.
Šunku iseckati na kockice.
U dubljoj posudi pomešati sastojke za fil: skuvanu Frikom mešavinu za Rusku salatu, rendana jaja, šunku, krem sir i kiselu pavlaku.
Koru izvaditi iz krpe i filovati je. Umotati u rolat i ostaviti je na hladnom (ili frižideru) oko 30 minuta.
Rolat seći i služiti hladan.
Prijatno!
Osnovno povrće
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: