Pire od graška

  • 20 - 25 minuta
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U dublju posudu sipajte Frikom grašak. Dodajte 2 čena izgnječenog belog luka i prelijte vodom (da pređe za širinu 1 prsta vode preko graška).
    2. Grašak kuvajte 15 minuta, pa ga procedite. Ostavite 100ml vode u kojoj se kuvao grašak.
    3. Ulje zagrejte, ali da ne bude vrelo.
    4. Ostatak belog luka izgnječite ili sitno iseckajte.
    5. Grašku dodajte vodu, beli luk, zagrejano ulje, soli (po ukusu) i sve štapnim mikserom usitnite.
    6. Frikom Panirane riblje štapiće pržite 5-8 minuta na vrelom ulju.
    7. Riblje štapiće i pire od graška servirajte tople.

Osnovno povrće

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!