U dubljoj posudi pomešajte 4-5 kašika ulja i začine (mlevenu papriku, beli luk u prahu, kumin i so). U ulje sa začinima uvaljajte naćose tako da budu prekriveni sa obe strane.
Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni, odnosno dok ne postanu hrskavi.
Zagrejte tiganj, dodajte piletinu sa marinadom i pržite je 3-4 minuta uz povremeno mešanje.
Piletini dodajte Frikom Meksičku mešavinu i sve zajedno pržite još 15-20 minuta.
U vatrostalnu posudu ređajte sloj naćosa, preko njih sloj piletine sa meksičkom mešavinom, 1/2 rendanog sira, pa opet naćose, piletinu i povrće i odozgo drugu polovinu sira.
Pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni, dok se sir ne istopi.
Servirajte toplo.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: