Teletinu isecite na trakice i pržite 3-4 minuta u vrelom ulju. Dodajte začine: kumin, so i biber.
Teletini dodajte Frikom Meksičku mešavinu i sve zajedno pržite još 10 minuta. Dodajte 1 kašiku paradjz pirea i sok od 1 limete, izmešajte i pržite još 5 minuta.
Tortilje filujte tako što na jedan kraj stavite fil pržene teletine i Meksičke mešavine, a preko njega rendanu gaudu. Presavijte levi i desni kraj i rolajte kao palačinku, počevši od kraja gde ste sipali fil.
Filovane tortilje pržite u dubokom ulju (u fritezi ili dubljem tiganju). Gotove su kada dobiju zlatno-braon boju sa svih strana.
Pržene Chimichange stavite na ubrus koji će upiti višak ulja.
Uz njih poslužite gvakamole sos i gusti jogurt (tipa grčkog), ili umućenu kiselu pavlaku koju ste razredili sa malo vode.
Služite tople.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: