Priprema testa: u jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte: jaje, ulje i kiselu pavlaku. Ovoj smesi dodajte suve sastoke i umesite testo. Oblikujte loptu i ostavite 30 minuta da odstoji.
Skuvajte Frikom Carsku mešavinu (5 minuta) i dobro ocedite.
Fil: Umutite 2 jaja, so, biber, beli luk, 100 -120 ml kisele pavlake i 30 ml jogurta.
Okrugao pleh prečnika 26 cm podmažite. U njega stavite testo i lagano rukama formirajte koru sa obodom po zidovima pleha.
Preko kore sipajte skuvanu Carsku mešavinu i prelijte filom.
Carski tart pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvadite tart i isključite rernu. Odozgo pospite rendanim kačkavaljem i tart vratite u rernu na 3-5 minuta, da se kačkavalj otopi.
Tart služite topao ili hladan.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: