U činiji zamesite testo od 10 kašika brašna (oko 200g), 1 kesice praška za pecivo,1 kašičice soli, oceđene i malo izgnječene Frikom Carske mešavine i oko 200ml gazirane vode.
Testo izlijte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecte ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 - 20 minuta. Čačkalicom ili viljuškom proverite da li je testo pečeno.
Gotovu, vrelu koru izvadite iz pleha (zajedno sa papirom za pečenje). Stavite je na čistu krpu i zajedno sa krpom je rolajte. Ostavite tako sve zajedno da se ohladi.
Polako odmotajte krpu, izvadite rolat i odvojite ga od pek-papira.
Rolat premažite posnim majonezom. Preko majoneza stavite sloj sitno seckanih ili rendanih kiselih krastavaca koje ste dobro ocedili. Preko krastavaca stavite sloj Frikom dimljenog lososa i formirajte rolat.
Rolat uvijte u pek-papir ili alu-foliju i ostavite u frižideru da stoji 1-2 sata.
Kada ga izvadite iz frižidera, rolat secite i služite.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: