Balkanska salata

  • 50 - 60 minuta
  • Srednje
  • za 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Hleb iseći na kriške, pa onda na kockice. U nelepljivi tiganj dodajte jednu kašiku ulja, dobro ga zagrejte, sipajte kockice hleba. Hleb stalno mešajte, dok ne dobije zlatno-braon boju. Tiganj sklonite sa vatre. Dobili ste hrskave krutone.
    2. Na malo ulja u zagrejanom tiganju ispržite Balkansku mešavinu, dodajte kašičicu belog luka u prahu (ili 1-2 izgnječenog čena) i začina. Pržiti 15-20 minuta.
    3. Obarite jaja, tako što ćete, kad provri voda, pustiti 4-5 minuta da vri. Jaja sklonite sa vatre i potopite u hladnu vodu, da bi odmah prekinuli proces kuvanja.
    4. Marinada: pomešajte senf, belo sirće, šećer, začine i vodu. Sve izmešajte.
    5. Na tanjir servirajte povrće, dodajte krutone od hleba, polovine jaja i sve prelijte marinadom.

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!