Hleb iseći na kriške, pa onda na kockice. U nelepljivi tiganj dodajte jednu kašiku ulja, dobro ga zagrejte, sipajte kockice hleba. Hleb stalno mešajte, dok ne dobije zlatno-braon boju. Tiganj sklonite sa vatre. Dobili ste hrskave krutone.
Na malo ulja u zagrejanom tiganju ispržite Balkansku mešavinu, dodajte kašičicu belog luka u prahu (ili 1-2 izgnječenog čena) i začina. Pržiti 15-20 minuta.
Obarite jaja, tako što ćete, kad provri voda, pustiti 4-5 minuta da vri. Jaja sklonite sa vatre i potopite u hladnu vodu, da bi odmah prekinuli proces kuvanja.
Marinada: pomešajte senf, belo sirće, šećer, začine i vodu. Sve izmešajte.
Na tanjir servirajte povrće, dodajte krutone od hleba, polovine jaja i sve prelijte marinadom.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: