U blender sipajte: golicu, sremuš, spanać, so i maslinovo ulje. Sve zajedno samleti.
U činiji za mešanje zamesite srednje tvrdo testo od brašna, soli i tople vode. Mesite ga 5 - 6 minuta. Uzimati kuglicu testa, rastanjiti je rukom ili oklagijom. Testo premažite pestom od sremuša i spanaća. Rolajte kao palačinku, pa u “pužić”.
“Pužić” malo rukom spljoštite, da dobijete pogačice. Premžite ih sa obe strane maslinovim uljem i pecite ih na roštilju 5-10 minuta.
Marinada za ribu: maslinovo ulje, bosiljak, ruzmarin, sok od limuna, beli luk, morska so. Pomešajte sve sastojke i krenite sa pripremom ribe na roštilju.
Odleđenu i očišćenu Frikom skušu stavite na roštilj. Pecite je sa jedne strane, prevrnite i ispečenu stranu premažite marinadom dok je još na roštilju. Postupak ponovite i sa druge strane ribe. Ispečenu ribu odložite na tanjir i prelijte ostatkom marinade.
Ribu servirajte uz pogačie.
Prijatno!
Osnovno povrće
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: