Skuša i pogačice sa roštilja

  • 20 - 30 minuta
  • Jednostavno
  • za 3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U blender sipajte: golicu, sremuš, spanać, so i maslinovo ulje. Sve zajedno samleti.
    2. U činiji za mešanje zamesite srednje tvrdo testo od brašna, soli i tople vode. Mesite ga 5 - 6 minuta. Uzimati kuglicu testa, rastanjiti je rukom ili oklagijom. Testo premažite pestom od sremuša i spanaća. Rolajte kao palačinku, pa u “pužić”.
    3. “Pužić” malo rukom spljoštite, da dobijete pogačice. Premžite ih sa obe strane maslinovim uljem i pecite ih na roštilju 5-10 minuta.
    4. Marinada za ribu: maslinovo ulje, bosiljak, ruzmarin, sok od limuna, beli luk, morska so. Pomešajte sve sastojke i krenite sa pripremom ribe na roštilju.
    5. Odleđenu i očišćenu Frikom skušu stavite na roštilj. Pecite je sa jedne strane, prevrnite i ispečenu stranu premažite marinadom dok je još na roštilju. Postupak ponovite i sa druge strane ribe. Ispečenu ribu odložite na tanjir i prelijte ostatkom marinade.
    6. Ribu servirajte uz pogačie.
    7. Prijatno!

Osnovno povrće

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!