Odmrznite filete oslića pa ih kuvajte u posoljenoj vodi, 10-15 minuta. Pustite da se riba malo ohladi, a zatim je iscepkajte rukama.
Dok se riba kuva, beli luk isecite na kriške, a zatim ga blanširajte u mleku da ublažite ukus.
U blender dodajte ribu, krem sir, slane inćune, sveže ceđeni sok limuna, beli luk i začine. Ako vam je dostupan, koristite sveži kapar, a ako nije, zamenite ga sušenim. Prelijte maslinovim uljem i izmiksajte.
Povremeno dolijte još malo maslinovog ulja i blendajte dok ne postignete potpuno glatku smesu. Odložite na 1-2 sata u frižider u dobro zatvorenoj posudi kako bi se pašteta stvrdnula.
Poslužite na prepečenom hlebu, krekerima ili uz grisine.
Fileti i odresci
Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: