Rebrasti pomfrit je novi oblik ukusnog obroka za celu porodicu! Pun tanjir ukusnih zalogaja koji su idealno posluženje za svaku priliku. Napravljen od biranih sorti vrlo kvalitetnog krompira i jednostavan je za pripremu. Odlično će se uklopiti kao prilog uz mesna jela, prženu ribu, ali može se poslužiti i kao odličan snack uz različite umake na dečjim rođendanima ili okupljanjima sa dragim prijateljima.
na 100 g | % RU* na 100 g | %RU* na 100 g |
---|---|---|
Energija | 573 kJ/136 kcal | 7 |
Masti | 3,3 g | 5 |
od kojih zasićene masne kiseline | 1,7 g | 8 |
Ugljeni hidrati | 23 g | 9 |
od kojih šećeri | <0,5 g | |
Vlakna | 2,4 g | |
Proteini | 2,4 g | 5 |
So | 0,06 g | 1 |
Smrznute štapiće krompira pržiti u prethodno zagrejanom ulju do max 175 ⁰C. Pržiti manje količine kriški, kako bi u odnosu na upotrebljenu količinu ulja i veličinu posude imali ravnomerno prženje. Vreme prženja je 3-4 minuta ili dok kriške ne dobiju zlatno žutu boju. Nije dobro da se krompir duže prži i da dobije tamnu boju prerpženog krompira.