Zlatna pastirska pita

  • 50 - 60 minuta
  • Srednje
  • za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Oljuštite krompir, iseckajte ga na kockice i stavite da se kuva u slanoj vodi.
    2. Praziluk koji ste isekli na krugove stavite da se prži na vrelom ulju. Kada omekša posle 2-3 minuta, dodajte mleveno meso. I njega pržite par minuta, pa dodajte Frikom Zlatnu mešavinu, krem supu i bujon. Pustite da se sve zajedno dinsta 10-15 minuta.
    3. Obaren krompir iscedite, dodajte mu maslac/margarin, so, mleko i parmezan i mutite tako da dobijete pire.
    4. Vatrostalnu posudu premažite maslacem / margarinom. Rasporedite sloj fila od mesa i povrća, a preko toga sloj fila od krompira i parmezana.
    5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 - 25 minuta na 180 stepeni.
    6. Pastirsku pitu služite toplu ili hladnu.

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!