Salata sa kukuruzom šećercem

  • 15 - 20 minuta
  • Jednostavno
  • za 4 - 5 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Susam sipajte u tiganj (najbolje je da bude teflonski), pa ga propecite “nasuvo” na srednje jakoj vatri. Stalno mešajte, dok susam ne dobije zlatno-žutu boju. Vodite računa da ne pregori, da ne bi dobio gorak ukus.
    2. Frikom Kukuruz šećerac kuvajte 5 minuta. Dobro ga ocedite i ostavite 5-10 minuta da se malo ohladi.
    3. Pečene paprike očistite od semenki i peteljke. Stavite ih na ubrus ili krpu, koja će upiti višak vode, a zatim ih isecite na kockice.
    4. Feta sir isecite na kockice, ili ga izmrvite na “krupnije” komade.
    5. U dubljoj posudi sjedinite: kiselu pavlaku, feta sir, kuvani Frikom Kukuruz šećerac, iseckanu pečenu papriku. Laganim pokretima mešajte. Salatu posolite, dodajte origano i prepečeni susam.
    6. Možete je jesti odmah kao toplu salatu ili je staviti u frižider da se ohladi.

Osnovno povrće

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!