Preliv napravite tako što ćete u blender staviti: ljubičasti luk, ulje, jabukovo sirće, senf, med, so i biber. Miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
Pripremite Frikom mešavinu, tako što ćete na malo zagrejanog ulja sipati mešavinu, kratko propržiti a zatim dodati 2dl vode i lagano mešati 10 minuta, dok sva voda ne ispari.
Ukoliko je potrebno, čeri paradajz prepolovite (ako koristite običan paradajz isecite ga na kriške).
U teglu ređajte slojeve sledećim redom: sipajte preliv, odozgo stavite sloj rukole, sloj Kinoa mešavine, čeri paradajz i tako nastavite dok ne napunite teglu. Zatvorite je dobro.
Pre nego što otvorite, okrenite teglu naopačke, tako da preliv koji je na dnu može da dođe do svih slojeva.
Ovaj ručak možete jesti direktno iz tegle ili ga možete sipati u tanjir.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: