Delimično prženi i zamrznuti, Riblji štapići u zlatnoj panadi prave se od fileta ribe. Brza priprema u rerni ili tiganju čini ih idelanim obrokom.
Nutritivna vrednost | na 100g |
---|---|
Energija | 961 kJ /230 kcal |
Masti | 12 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1,0 g |
Ugljeni hidrati | 19 g |
- od kojih šećeri | 0,7 g |
Vlakna | 0,9 g |
Proteini | 11 g |
So | 0,98 g |
U pećnici: Zamrznute štapiće poređati na pleh prethodno obložen papirom za pečenje i peći
oko 15 minuta u gornjoj zoni pećnice zagrejane na 230ᵒC (ventilaciona pećnica: 13-15 minuta na 220ᵒC). Štapiće okrenuti jednom nakon 10 minuta pečenja.
U tiganju: Neodmrznut proizvod pržiti 5-8 minuta na umereno zagrejanom ulju uz povremeno okretanje.