Hrskavo i sočno! To je najbolji opis Frikom ribljeg štapića sa hrskavom kukuruznom panadom.
Napravljeni od sočnog mesa oslića, u kombinaciji sa artaktivnom kukuruznom panadom, očaraće vas svojim ukusom! Riblji štapic sa kukuruznom panadom će razveseliti sve obožavaoce paniranih proizvoda, koji će biti oduševljeni brzinom i jednostavnošću pripreme ukusnog obroka.
Pripremljene štapiće možete servirati uz razne priloge poput krompira, pirinča, salate i povrća i raznih umaka, što ih čini posebno primamljivim za najmlađe.
Nutritivna vrednost | na 100g | %RU* na 100 g |
---|---|---|
Energija | 755 kJ / 180 kcal | 9% |
Masti | 8,2 g | 12% |
od kojih zasićene masne kiseline | 1,2 g | 6% |
Ugljeni hidrati | 16 g | 6% |
od kojih šećeri | 2,0 g | 2% |
Vlakna | 1,2 g | |
Proteini | 9,9 g | 20% |
So | 1,2 g | 20% |
U tiganju: Neodmrznut proizvod pržiti u vrućem ulju 6 - 8 minuta, uz povremeno okretanje, dok ne dobije zlatno žutu boju i postane hrskav. U fritezi: Proizvod pržiti neodmrznut u puno vrućeg ulja na temperaturi 170 - 180°C, 4 – 5 min, dok ne postane hrskav i zlatno žute boje. U pećnici: Zamrznute riblje štapiće poređati na papirom obloženi pleh i peći na gornjem nivou u prethodno zagrejanoj pećnici na 220°C 12-14 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju i postanu hrskavi.