Riblji štapići se prave od fileta ribe. Nakon filetiranja i oblikovanja, štapići se pohuju u hrskavoj panadi sa dodatkom začina za zlatno-žutu boju. Ovi hrskavi štapići su bogati proteinima. Jednostavna i brza priprema u rerni, tiganju ili fritezi čini ove štapiće idealnim obrokom za celu porodicu!
Nutritivna vrednost | na 100g |
---|---|
Energija | 852 kJ / 203 kcal |
Masti | 8,6 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,7 g |
Ugljeni hidrati | 18 g |
od kojih šećeri | 0,8 g |
Vlakna | 0,8 g |
Proteini | 13 g |
So | 0,75 g |
Rerna: Na pleh stavite papir za pečenje i na njega stavite zamrznute panirane riblje štapiće. Pecite proizvode u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 15 do 17 minuta bez ventilatora ili na srednjem nivou na 220°C 13-15 minuta sa uključenim ventilatorom, okrećući jednom nakon 10 minuta pečenja. / Tiganj i friteza: Panirane riblje štapiće bez odmrzavanja umočiti u vrelo ulje (170°C) i pržiti 3,5 do 4 minuta u fritezi ili 5-8 minuta u tiganju, okrećući jednom prilikom prženja.