Cordon bleu je specijalitet od najkvalitetnijeg pilećeg filea, koji u kombinaciji sa pilećom šunkom i Gauda sirom daje poseban ukus. U kombinaciji sa nekom od Frikom mešavina povrća zadovoljiće čula i najzahtevnijih gurmana. Odličan je izbor ukoliko ceo dan radite i nemate snage da dugo vremena provodite u kuhinji pripremajući hranu, a željni ste ukusnog obroka.
Nutritivne vrednosti na 100 g proizvoda | % RU* na 100 g | %RU* na 100 g |
---|---|---|
Energetska vrednost | 830 kJ / 198 kcal | 9,9 |
Masti | 8,0 g | 11,4 |
od kojih zasićene masne kiseline | 2,0 g | 10,0 |
Ugljeni hidrati | 15,0 g | 5,8 |
od kojih šećeri | 1,3 g | 1,4 |
Proteini | 16,0 g | 32,0 |
So | 1,40 g | 23,3 |
Pileći Cordon bleu priprema se na više načina. U tiganju na umereno zagrejanom ulju jelo će biti gotovo za 6-7 minuta. U fritezi na prethodno zagrejanom ulju na 170˚C pržite Cordon bleu 3-4 minuta. Jednako će biti ukusan ako ga pripremate u pećnici 7 minuta na 235˚C.