Može se jesti samostalno kao glavno jelo, a može se poslužiti i kao prilog grilovanoj piletini. Tradicionalno se jede prstima (umakanjem).
Priprema:
Zagrejati tiganj i staviti kašiku svinjske masti da se otopi
Sipati Sataraš mešavinu, smanjiti vatru i dinstati luk i papriku 20 do 25min, dok ne omekša.
Pustiti da uvri sva voda, pa dodati soli po ukusu, malo bibera i 3 razmućena jaja.
Izmešati sve dobro, da bi se jaja ispekla sa svih strana i povezala Sataraš.
Jelo pripremila Ana Verebi Đurđević, autor bloga "Prstohvat soli"
Zdravi recepti
Cookie policy
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: