Potaž od bundeve

  • 25 minuta
  • Jednostavno
  • 2-3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:

    Lonac u kome ćete kuvati potaž dobro zagrejati. Dodati ulje i maslac.

    Kad se maslac rastopi (vodite računa da ne sagori) dodati praziluk i mladi crni luk.

    Luk pržiti 3-4 minuta, uz stalno mešanje.

    Dodati rendanu šargarepu i nastaviti sa prženjem još 3-4 minuta.

    Kada je i šargarepa omekšala, dodati Frikom rendanu bundevu i mešavinu začina. Bundevu ne morate prethodno da odledite, već je tako zaleđenu ubacite u lonac. Dinstajte sve još 3-4 minuta.

    Povrće prelijte sa 500ml bujona. Potaž kuvajte 5-10 minuta.

    Kada je gotov potaž, izblendujte ga štapnim mikserom, ili u blenderu.

    Dobro zagrejte tiganj i na njemu (1-2 minuta) pecite sirove semenke susama, suncokreta i golice (bundeve). Vodite računa da ih ne prepečete. Semenke prebacite u tanjir da se hlade.

    U istom tiganju ispžite pančetu, sa obe strane.

    Sveži sremuš isecite na trakice.

    U dubok tanjir sipajte potaž od bundeve, dodajte pavlaku za kuvanje, pospite mešavinom začina i semenkama. Dodajte seckani sremuš i pančetu.

    Servirajte toplo.

    Prijatno!

    Pogledajte i naš kratki video:

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!