Lonac u kome ćete kuvati potaž dobro zagrejati. Dodati ulje i maslac.
Kad se maslac rastopi (vodite računa da ne sagori) dodati praziluk i mladi crni luk.
Luk pržiti 3-4 minuta, uz stalno mešanje.
Dodati rendanu šargarepu i nastaviti sa prženjem još 3-4 minuta.
Kada je i šargarepa omekšala, dodati Frikom rendanu bundevu i mešavinu začina. Bundevu ne morate prethodno da odledite, već je tako zaleđenu ubacite u lonac. Dinstajte sve još 3-4 minuta.
Povrće prelijte sa 500ml bujona. Potaž kuvajte 5-10 minuta.
Kada je gotov potaž, izblendujte ga štapnim mikserom, ili u blenderu.
Dobro zagrejte tiganj i na njemu (1-2 minuta) pecite sirove semenke susama, suncokreta i golice (bundeve). Vodite računa da ih ne prepečete. Semenke prebacite u tanjir da se hlade.
U istom tiganju ispžite pančetu, sa obe strane.
Sveži sremuš isecite na trakice.
U dubok tanjir sipajte potaž od bundeve, dodajte pavlaku za kuvanje, pospite mešavinom začina i semenkama. Dodajte seckani sremuš i pančetu.
Servirajte toplo.
Prijatno!
Pogledajte i naš kratki video: