Dinstana boranija puterica

  • 25 - 30 minuta
  • Jednostavno
  • za 3 - 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Iseckajte crni luk i šargarepu. Zagrejte ulje u šerpi (u kojoj ćete dinstati boraniju). Dodajte prvo crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte i seckanu šargarepu i pržite je par minuta sa lukom uz povremeno mešanje.
    2. Luku i šaragarepi dodajte Frikom boraniju putericu. Dodajte malo vode tako da voda ne prekrije povrće.
    3. Boraniju dinstajte 20 minuta. Ukoliko primetite da je nestalo vode tokom dinstanja, dodajte po malo vode.
    4. Pred kraj dinstanja, pomešajte kašiku brašna, začine, beli luk i neutralnu pavlaku. Sve dobro izmešajte i uz mešanje dodajte u boraniju. Dinstajte još koji minut i sklonite sa vatre
    5. Boraniju služite toplu.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!