Luk stavite da se prži. Kada postane “staklast” dodajte kockice pilećeg mesa i pržite sve zajedno još 1-2 minuta (da meso sa svih strana dobije belu boju).
Meso i luk prelijte prethodno pripremljenim bujonom i pustite da se kuva 5-6 minuta.
Dodajte Frikom mešavinu za belu čorbu. Ukoliko je potrebno, prelijte vodom ili bujonom i pustite da se sve kuva još 15 minuta.
Kada je čorba gotova, sklonite je sa šporeta. Umutite 2 kašike kiselele pavlake sa žumancetom i dodajte u čorbu uz lagano mešanje.
Čorbu služite toplu. Ukoliko volite kisele čorbe, u tanjir dodajte malo sirćeta ili limunovog soka.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: