Bela čorba

  • 20 - 25 minuta
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Crni luk očistite i iseckajte na kockice.
    2. Pileće meso takođe isecite na kockice.
    3. Luk stavite da se prži. Kada postane “staklast” dodajte kockice pilećeg mesa i pržite sve zajedno još 1-2 minuta (da meso sa svih strana dobije belu boju).
    4. Meso i luk prelijte prethodno pripremljenim bujonom i pustite da se  kuva 5-6 minuta.
    5. Dodajte Frikom mešavinu za belu čorbu. Ukoliko je potrebno, prelijte vodom ili bujonom i pustite da se sve kuva još 15 minuta.
    6. Kada je čorba gotova, sklonite je sa šporeta. Umutite 2 kašike kiselele pavlake sa žumancetom i dodajte u čorbu uz lagano mešanje.
    7. Čorbu služite toplu. Ukoliko volite kisele čorbe, u tanjir dodajte malo sirćeta ili limunovog soka.

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!