Skuša u paradajz sosu sa šampinjonima

  • 25 min
  • Srednje
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zagrejati rernu na 250C.
    2. Očišćenu i odmrznutu ribu prosušiti, posoliti i pobiberiti po ukusu, a zatim unutrašnjost napuniti sitno seckanim belim lukom i peršunom.
    3. Unutrašnjost preliti kašikom maslinovog ulja i čačkalicama pričvrstiti otvor na dva-tri mesta kako sadržaj ne bi iscureo.
    4. Ribu staviti u pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peče u predhodno zagrejanoj rerni.
    5. Povremeno ribu okretati, kako bi se ravnomerno ispekla.
    6. U dubljem tiganju zagrejati ulje i dodati sitno seckani beli luk, propržiti par minuta, a zatim dodati na listiće isečene šampinjone.
    7. Sve zajedno prodinstati minut-dva, a zatim dodati paradajz sos, lovorov list, biber u zrnu i alevu papriku po ukusu.
    8. Kuvati uz povremeno mešanje dok se sos lepo ne ukrčka. 

    Jelo pripremila Dragana, autorka sajta "Moje Grne"

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!