Slatko-Kisela Piletina

  • 20 min
  • Jednostavno
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Predlog za serviranje:

Služite uz obareni pirinač i soja sos.

Priprema:
    1. Kinesku mešavinu prebacite u sediljku i ostavite da se odmrzne.
    2. Pomešajte sok od limuna, vodu, soja sos, med, tabasco, gustin i đumbir pa promešajte da se gustin rastvori.
    3. Meso narežite na kockice veličine zalogaja. Pospite solju i uvaljate sa svih strana u brašno. Pržite u tiganju u kojem ste zagrejali oko prst ulja, dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
    4. Piletinu izvadite na tanjir obložen papirnatim ubrusom.
    5. Izbacite ulje iz tiganja pa sipajte mix vode, limuna, soja sosa. Mešajući sačekajte da počne da se zgušnjava.
    6. Dodajte meso i Kinesku mešavinu, promešajte i ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.

    Ovo jelo je pripremila Ana Verebi Đurđević, autor food bloga "Prstohvat soli". Ana je takođe istaknuti autor recepata za magazine Mezze i Elle.  

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!