Grilovani Losos u sosu od belog luka (i maslaca)

  • 20 minuta
  • Srednje
  • Za 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odleđene filete Frikom Lososa premazati uljem sa gornje i donje strane. Obe strane posoliti i posuti biberom. Grilovati po 3 minuta sa obe strane na vrelom tiganju.
    2. Na malo ulja propržite iseckani ljubičasti i beli luk. Dodati 1 šolju suvog belog vina. Kad vino počne da vri dodajte 20g maslaca. Pustite da se maslac otopi pa dodajte oko 100ml neutralne pavlake, sok od 1/2 limuna i 1/2 kašičice mirođije. Sos probajte i po ukusu dodajte soli i bibera.
    3. Na tanjir servirajte grilovan Losos i prelijte ga sosom.
    4. Jelo služiti toplo.

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!