FRIKOM HRONO Minut: Špageti od tikvica sa bolonjeze sosom

  • 60 minuta
  • Srednje
  • Porcija za 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Predlog za serviranje:

Ako volite, tikvice i sos pospite suvim ili svežim listovima bosioka.

Priprema:
    1. U dublji tiganj zagrejati masti i dodati sitno iseckani luk. Pržiti ga 10 minuta uz stalno mešanje.
    2. Kad se luk karamelizuje (dobije braonkastu boju), dodati mleveno meso i pržiti još 10-15 minuta uz povremeno mešanje.
    3. U to dodati paradajz iseckan na kockice, izgnječen/sitno seckani beli luk i  kašičicu bosiljka. Pržiti 10 min uz povremevno mešanje.
    4. Dodati paradajz pire, natur začin i kari. Promešati par puta i kuvati još 10 -15 minuta.
    5. Tikvice oprati, osušiti i gulilicom sa zupcima napraviti špagete.
    6. U tanjir staviti prvo špagete od tikvica i preliti ih sa bolonjeze sosom.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!