FRIKOM HRONO Minut: Fileti skuše sa maslinama i prokeljom

  • 15 minuta
  • Srednje
  • Porcija za jednu osobu
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. 1/3 Frikom prokelja kuvati 3-5 minuta.
    2. Praziluk iseckati na kolutove, a beli luk na listiće.
    3. U tiganju na maslinovom ulju pržiti filete Frikom skuše po 3 minuta sa obe strane. Minut pred kraj prženja, filete posoliti i pobiberiti sa obe strane.
    4. Gotovu skušu izvaditi iz tiganja i servirati na tanjir.
    5. U istom ulju u kome se pržila skuša, dodati beli luk i praziluk.
    6. Povremeno mešati vodeći računa da luk ne zagori.
    7. 1-2 minuta pred kraj prženja luka, dodati iseckane masline.
    8. Ispržen luk i masline preliti preko ribe.
    9. U isti tiganj dodajte prethodno skuvani prokelj i pržite ga par minuta, da i on pokupi začine i ukuse.
    10. Prokelj stavite u tanjir pored ribe i sve prelite sokom od limuna.
    11. Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!