FRIKOM HRONO Minut: Ratatui (ratatouille) na štapiću

  • 75 minuta
  • Napredno
  • Porcija za 2-3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Tikvice i plavi patlidžan iseckati na kolutove (ili sitnije, ako su veći), posoliti i ostaviti 5-10 minuta da puste vodu. Čeri paradajz iseći na pola.
    2. U dubljem tiganju na malo maslinovog ulja propržititi sitno iseckan crni luk i sitno iseckana 4 čena belog luka.
    3. Kad luk omekša, dodati na kockice isečenu papriku i pržiti još 5-6 minuta.
    4. Posoliti i pobiberiti, pa dodati 400ml sosa od paradajza i sveži bosiljak (ako nemate sveži, može i sušeni).
    5. Sve krčkati još par minuta, pa skloniti sa vatre.
    6. U vatrostalnu posudu preliti sos.
    7. Na štapiće naizmenično ređati patlidžan, tikvicu, polovinu čeri paradajza i bukovaču.
    8. Ražnjiće staviti u vatrostalnu posudu preko sosa.
    9. Napraviti preliv: pomešati 4 kašike maslinovog ulja, himalajsku so, beli luk u prahu, majčinu dušicu, bosiljak i sitno iseckani sveži peršun.
    10. Preliv premazati preko povrća naređanog na štapiće.
    11. Vatrostalnu posudu poklopiti (ili ako nemate poklopac, prekriti aluminijumskom folijom) i peći na 220 stepeni 45 minuta.
    12. Servirati toplo.
    13. Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!