FRIKOM HRONO Minut: Hrono raviole punjene artičokama

  • 80 minuta
  • Napredno
  • Za 4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:

    Testo: Brašno od lana preliti sa vrućom vodom, promešati i ostaviti 20 minuta da nabubri i postane "gelasto".

    U činiju pomešati 200g brašna od leblebija, brašno od lana, 2 kašike maslinovog ulja i 100ml tople vode. Umestite testo. Ovo bezglutensko testo možete ostaviti 30 minuta da se odmori.

    Na malo maslinovog ulja ispržite sitno iseckani praziluk, bukovače i artičoke uz stalno mešanje. Pred kraj prženja dodajte beli luk u granulam i mešavinu začina.

    Radnu površinu pospite brašnom od leblebija ( ili između dva papira za pečenje) i oklagijom razvucite  testo. Okruglom čašom vadite ravilole. Na jedan krug stavite fil, preklopite drugim krugom i spojite ivice prstima.

    Raviole kuvajte 15 minuta na pari. Nemojte ih stavljati u vodu da se kuvaju, da se ne bi raspale. Ako nemate posudu za kuvanje na pari, uradite sledeće: U dublju posudu sipajte vodu da proključa. Raviole u jednom redu, poređajte na cediljku ili sito. Cediljku stavite u posudu sa ključalom vodom, pri tome vodeći računa da bude iznad vode. Pokrite poklopcem ili aluminijumskom folijom.

    Sos: U dublji tiganj sipajte malo maslinovog ulja, dodajte izrendanu koricu limuna, beli luk u granulama i italijansku mešavinu začina. Uz stalno mešanje (1-2 minuta) ove začine pržite, da puste aromu. Dodajte sitno iseckan praziluk, belu šparglu,  bademov puter i 50ml tople vode. Dodajte umeboši sirće i promešajte. Pred kraj dodajte mešavinu začina i pastu od zelenih maslina.

    Sos sklonite sa vatre i u njega preručite raviole. Ostavite par minuta da se sjedine ukusi.

    Služiti toplo

    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!