U dve posude sipati po 10g želatina i svaki preliti sa po 5 kašika vode. Ostaviti da nabubre.
Zamesiti testo od: 100g mlevenog badema, 150g brašna od ječma, 150g maslaca, 80g kokosovog šećera i rendane kore limuna.
Okrugao dublji pleh prečnika 24 cm, obložite papirom za pečenje. Sipajte testo i lagano prstima rasporedite ga po dnu pleha. Pecite ga, u prethodno zagrejanoj rerni, 15 minuta na 180 stepeni.
Skuvati kokosovo mleko sa 20g kokosovog šećera (ne sme da vri).
Umutiti 4 žumanca sa 20g kokosovog šećera. Toplo kokosovo mleko dodavati, malo po malo, u umućena žumanca uz stalno mešanje. Krem vratiti na vatru i dodati želatin. Kuvati par minuta da se želatin otopi.
U dublju činiju umutiti maskarpone sir sa 30g limunovog soka i malo rendane korice limuna.
Umućenom siru dodati krem od žumanca i lagano sve izmešati. Kašiku po kašiku dodati i umućenu slatku pavlaku.
Pečenu ohlađenu koricu za tortu ostavite u plehu. Preko nje prelite krem i ostavite (1-2h) na hladnom mestu da se stegne.
Skuvajte (ne sme da vri): 80g limunovog soka, 30g kokosov šećer i želatin. Prelite preko torte i pospite suvim cvetovima lavande.
Tortu stavite u frižider (45 -60 min) da se preliv stegne.
Prijatno!