Čokoladni mafini sa višnjom - zabava za sva čula

  • 7 minuta
  • Jednostavno
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Predlog za serviranje:

Na vrh se po ukusu mogu dodati seckani bademi ili lešnici, ili ako ste ljubitelj slatke pavlake ili nekog drugog vida topinga, to može biti opcija. Ukoliko volite ekstra slatko, dodajte čokoladni šlag, a ako ste oduvek želeli da isprobate ono „višnja na vrhu kolača“, ovo je prava prilika za to.

Priprema:

    Kombinacija čokolade i višnje u ovoj varijanti je neodoljiva, a priprema nije komplikovana. Slično kao i kada pripremamo palačinke, količina sastojaka zavisi od toga koliko mafina pečete, a i koliki ste ljubitelj glavnih sastojaka – par kockica čokolade više ne može da naškodi.

    1. Brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer, soda bikarbona i kakao se mešaju u jednoj posudi.

    2. U drugu idu mleko, jaje i ulje.

    3. Kada obe smese sjedinimo u jednu mikserom, dodajemo sitno iseckanu čokoladu za kuvanje i višnje.

    4. Pečemo 7 minuta na 250 stepeni.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!