I najveći majstori u kuhinji imaju svoje trikove, a mi vam donosimo nekoliko koji će skratiti vreme u kuhinji i učiniti ga jednostavnijim.
2. Dok kuvate, zakačite štipaljku na kašiku za mešanje. Na taj način ona neće napraviti salto i upasti u šerpu.
3. Da čeri paradajz ne leti po radnoj površini, stavite ga između dva poklopca. Jednim potezom noža ga sečete na jednake delove.
4. Ako niste najspretniji sa razdvajanjem žumanceta i belanceta, razbijte jaje u posudu i uzmite praznu flašu. Isterajte vazduh iz flaše, a zatim je prislonite žumancetu i pustite da vazduh ispuni flašu. Žumance će proći kroz flašu, a belance ostati u posudi.
5. Potrebno vam je samo nekoliko kapi limuna tokom kuvanja? Nemojte ga seći, napravite rupicu čačkalicom i iscedite koliko vam je potrebno.
6. Smesu za palačinke sipajte u praznu flašu i probušite zatvarač. Čeka vas u frizideru kada klinci požele palačinke, a sipanje u tiganj je praktičnije!
7. Nemojte sipati ulje u vodu za pastu. Sos se na taj način teže vezuje za testeninu. Stavite malo više soli u klučalu vodu za bolji ukus.
Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom