Sočni i hrskavi Frikom panirani štapići od čistog mesa bakalara, prefinjenog ukusa, zadovoljiće želje svih ljubitelja ribe.
Ukoliko želite da iznenadite svoje goste kvalitetnim i ukusnim obrokom koji se brzo i jednostavno priprema, panirani štapići bakalara su sigurno pravi izbor.
Pripremljene štapiće možete servirati u kombinaciji sa nekom od mešavina povrća iz bogate Frikom ponude.
Nutritivna vrednost | na 100g | %RU* na 100 g |
---|---|---|
Energija | 812kJ /194kcal | 10% |
Masti | 9,2 g | 13% |
od kojih zasićene masne kiseline | 1,2 g | 6% |
Ugljeni hidrati | 15 g | 6% |
od kojih šećeri | 0,6 g | 1% |
Vlakna | 0,9 g | |
Proteini | 12 g | 24% |
So | 1,2 g | 20% |
U tiganju:Neodmrznut proizvod pržiti na umereno zagrejanom ulju 6 - 8 minuta uz povremeno okretanje, dok ne dobije zlatno žutu boju. U fritezi: Neodmrznut proizvod pržiti na temperaturi 170ºC, 3 minuta, dok ne postane hrskav i zlatno žute boje. U pećnici: Zamrznute štapiće bakalara poređati na papirom obloženi pleh i peći na gornjem nivou u prethodno zagrejanoj pećnici na 220ºC 7-10 minuta, zatm ih okrenuti i peći dodatnih 7-10 minuta.