Plodovi mora sastoje se od gambora, dagnji, surimija i komadića hobotnice. Proizvod je namenjen ljubiteljima svih morskih plodova koji uživaju u laganoj mediteranskoj kuhinji i nemaju previše vremena za dugotrajnu pripremu obroka.
Nutritivna vrednost | na 100g | %RU* na 100 g |
---|---|---|
Energija | 427 kJ / 102 kcal | 5% |
Masti | 2,3 g | 3% |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,4 g | 2% |
Ugljeni hidrati | 6,7 g | 3% |
od kojih šećeri | 0,8 g | 1% |
Proteini | 13 g | 26% |
So | 1,4 g | 23% |
Pre pripreme proizvod je potrebno odmrznuti. Odmrznute plodove mora pržite u tiganju na luku i maslinovom ili suncokretovom ulju i dodajte pirinač i začine. Pripremljeno jelo ukrasite peršunovim lišćem ili svežim bosiljkom.