Atlantska crvena riba je jedna od najcenjenijih pripadnica ribe koja živi na velikim dubinama uz morsko dno. Dostupna je tokom cele godine i zbog svoje nežne i mekane teksture je vrlo ukusana i sočna. Namenjena je pravim poznavaocima morske ribe, koji znaju da cene prefinjeno belo meso. Frikom fileti atlantske crvene ribe dolaze iz divljeg ulova, s obzirom da su prethodno očišćeni, predstavljaju odličan su izbor za brzu pripremu ukusnog i hranljivog obroka.
na 100g | %RU na 100g | %RU* na 100 g |
---|---|---|
Energija | 363 kJ/87 kcal | 4,4 |
Masti | 0,9g | 1,3 |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,2g | 1 |
Ugljeni hidrati | 0g | |
od kojih šećeri | 0g | |
Proteini | 19g | 38,8 |
So | 0,28g | 4,7 |
Pre pripreme proizvod je potrebno odmrznuti. Nakon odmrzavanja škarpinu osušite i začinite solju i biberom. Ribu možete pripremiti na roštilju, u pećnici s krompirima ili prženu u tiganju.