U dubljoj posudi (šerpi ili tiganju) na malo ulja propržite 1-2 minuta beli luk (izgnješen ili sitno iseckan). Dodajte lignje, posolite i pobiberite i kuvajte 10 minuta, uz povremeno mešanje.
Dodajte belo vino i kuvajte još 10 minuta.
Lignjama dodajte Frikom rižoto, prelite bujonom i dinstajte sve još 10 minuta.
Pred kraj dinstanja dodajte kockicu maslaca (ili margarina) i mešavinu začina, dinstajte rižoto još 5 minuta.
Rižoto služite topao.
Nezačinjene mešavine povrća
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.
Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku: